מתכון

עוף צלוי בחמאת תבלינים

ינואר 2019
5 דירוגים
עוף צלוי בחמאת תבלינים של שף ברק אהרוני. צילום: אנטולי מיכאלו
עוף צלוי בחמאת תבלינים של שף ברק אהרוני. צילום: אנטולי מיכאלו

שף ברק אהרוני מגיש מתכון חגיגי לעוף הנצלה עם חמאת תבלינים ואגוזים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לחמאת תבלינים

1

במעבד מזון טוחנים גס את התבלינים ללא הפירות היבשים והאגוזים. מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים וטוחנים לאבקה גרגירית. מוסיפים את החמאה ומערבבים לאט כדי לא לשבור את החמאה. מוסיפים את גרידת הלימון והמלח ומערבבים עוד קצת עד לקבלת מרקם אחיד ומעט מגורגר.

2

פורסים את העוף על משטח רחב ומפרידים בעדינות, בעזרת הידיים, את העור בכל חלקי העוף. ברווח שבין העור לבשר מחדירים את חמאת התבלינים ומעשים היטב כדי שהחמאה תגיע לכל חלקי העוף. הופכים ומעסים את חלקי העוף הפנימיים בחמאה שנותר ואחר כך גם על העור עצמו.

3

בתחתית תבנית האפייה מניחים זר של עשבים כגון מרווה, תימין, רוזמרין, אורגנו וגרידת לימון ובזמן האפייה, כשמשקעי החמאה יקוו בתחתית התבנית, להבריש את העוף בעזרתם. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות כשהעור כלפי מעלה למשך 15 דקות. לאחר 15 דקות מורידים את הטמפרטורה ל־160 מעלות, מברישים וממשיכים עוד כ־35 דקות עד לקבלת צבע שחום.