מתכון

עוף צלוי על תבשיל מלוחיה ועגבניות

החיבור בין עוף למלוחיה הוא חיבור קלאסי במטבח הערבי, שאליו רן רוכש כבוד גדול

3,002 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
עוף צלוי על תבשיל מלוחיה ועגבניות של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו
עוף צלוי על תבשיל מלוחיה ועגבניות של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו

למלוחיה יש מרקם בשרני ורירי שמסמיך ומעשיר את התבשיל, והעגבניות מוסיפות לו חמיצות, שמקלילה את הטעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל מלוחיה

אופן ההכנה

מכינים תבשיל מלוחיה

1

מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים שום, זרעי כוסברה ובצל ירוק ומטגנים כ־2 דקות, עד שעולה ניחוח. מערבבים, מוסיפים עגבניות וממשיכים לבשל 5 דקות, עד שהתערובת מתחילה להצטמצם. מוסיפים ציר עוף או מים, עלי מלוחיה ומלח, מערבבים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל ללא כיסוי על להבה בינונית כ־20 דקות, או עד שהנוזלים מתאדים ומתקבל תבשיל סמיך.

מכינים את העוף

2

מחממים תנור ל־200 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מתבלים כרעי עוף במלח מכל הצדדים.

3

מחממים שמן זית במחבת כבדה. מניחים את העוף כשהעור פונה כלפי מטה וצולים כ־7 דקות להזהבה. הופכים לצד השני ומטגנים כ־5 דקות נוספות להזהבה. ממשיכים עם יתר הכרעיים.

4

מעבירים את העופות לתבנית וצולים בתנור 15 דקות, עד שהם עשויים.

מרכיבים את המנה ומגישים

5

מניחים 8 כפות תבשיל מלוחיה על צלחת. פורסים את העוף לחתיכות גסות, מניחים מעל ומגישים מיד.

טיפים:

  • כדי שהעוף יהיה פריך במיוחד, משאירים אותו במקרר ללא כיסוי ל־48 שעות, שבמהלכן הוא מתייבש וטעמיו הופכים למרוכזים יותר.
  • אם ממהרים, מדלגים על צליית העופות במחבת וצולים בתנור 20 דקות.
  • אפשר להחליף את עלי המלוחיה בעלי תרד או מנגולד.