מתכון

עופיון ממולא בכבד אווז ופילה בקר

פברואר 2019
1 דירוגים
עופיון ממולא בכבד אווז ופילה בקר של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי
עופיון ממולא בכבד אווז ופילה בקר של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי

יואב שוורד מגיש מנה לארוחת החג עם יין, בקר, ערמונים ושפע מרכיבים חגיגיים נוספים שיוסיפו שמחה לשולחן החג

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת על להבה נמוכה ויוצקים לתוכה את שמן הזית. מטגנים את בצלי השאלוט במשך 5 דקות. מוסיפים את הפטריות למחבת ומאדים. מוסיפים את עלי התימין, המלח, הפלפל השחור הגרוס, קורט צ'ילי יבש ושום, ומערבבים כדקה. מוסיפים את נתחי פילה הבקר וכבד האווז.

2

יוצקים את הקוניאק למחבת. מטים בזהירות את המחבת לכיוון הלהבה - לא להיבהל, הקוניאק יידלק והמחבת תבער אך תכבה מיד. מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה. ממשיכים לערבב עד צמצום היין (כ-5 דקות).

3

שופכים את התערובת לקערה, מוסיפים את הערמונים, מערבבים ומניחים לתערובת להתקרר בטמפרטורת החדר.

4

מחממים תנור ל-230 מעלות. ממלאים את העופיון בתערובת.

5

מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים את שמן הקנולה (או שמן החמניות). מניחים את העופיון על צדו האחד. לאחר 3 דקות מניחים את העופיון על צדו האחר. עוטפים את העופיון בנייר אלומיניום ומעבירים אותו לתנור.

6

מוציאים את נייר האלומיניום לאחר 35 דקות ומשאירים את העופיון ללא כיסוי בתנור לעוד 12 דקות. מוציאים מהתנור ומגישים.