מתכון

עופיונים אפויים במילוי ירקות ופירות יבשים

דצמבר 2018
1 דירוגים
עופיונים אפויים במילוי ירקות ופירות יבשים של לילית רומם. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
עופיונים אפויים במילוי ירקות ופירות יבשים של לילית רומם. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

מנה של עופיונים אפויים במילוי ירקות ופירות יבשים, תוספת מהממת לשולחן הסדר

כלים: קיסמי עץ

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

לרוטב

למילוי

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מילוי

1

מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.

2

מאדים את הבצל והשום בשמן ומסירים מהאש. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים.

3

ממלאים את העופיון בתערובת המילוי וסוגרים את פתח הבטן בקיסמי עץ, כך שהעור יכסה את כל הבשר.

4

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליו את העופיונים.

רוטב

5

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל העופיונים. מכסים בנייר אפייה.

אפייה

6

אופים כ-40 דקות.

7

פותחים את הנייר, הופכים את העוף, מרטיבים ברוטב ושמים בגריל לכ-10 דקות עד להשחמה.

8

הופכים שוב ואופים 5 דקות נוספות עד להשחמה מכל הצדדים.

הגשה

9

מחלקים כל עופיון לשניים ומגישים חצי עופיון לכל מנה.