מתכון

עופיונים עם עגבניות ירוקות מטוגנות

דצמבר 2018
2 דירוגים
עופיון עם עגבניות ירוקות מטוגנות של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
עופיון עם עגבניות ירוקות מטוגנות של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

עגבניות ירוקות מטוגנות הן אחת ממנות הדגל של דרום ארה"ב. כאן מטגנים אותן עם השמן והשומן של העוף, והן מוסיפות טעם וצבע

אם לא מצאתם עגבניות ירוקות השתמשו באדומות – רק חשוב שיהיו כמה שיותר קשות.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מעט שמן במחבת. משטחים את העוף על הצד של העור תחילה ומניחים במחבת לצריבה. מטגנים על אש קטנה ומדי פעם בודקים שהעור לא נשרף. ממשיכים בטיגון משני הצדדים (כרבע שעה לכל צד) עד שהעוף שחום מאוד ועשוי מבפנים. מפזרים מלח ופלפל ומניחים בצד.

2

מטגנים את פרוסות העגבניות במחבת עם השמן והשומן שניגר מהעוף, מוסיפים בצל, שום ופלפל ירוק חריף וממשיכים לטגן עד שהעגבניות מקבלות צבע ירוק בוהק. מוסיפים תימין ומסירים מהאש.

3

מסדרים בצלחות הגשה את הירקות הצלויים ומניחים עליהם את העוף.


.