מתכון

עלי חסה ממולאים בסלט לימוני

הרעיון מגיע מהמטבח הווייטנאמי ובתיבול יש רכיבים אסיאתיים, אבל משהו בלימוניות וברעננות של הסלט-נשנוש הזה מזכיר טעמים מקומיים

עלי חסה ממולאים בסלט לימוני | צילום: mrsiraphol by Freepik
עלי חסה ממולאים בסלט לימוני | צילום: mrsiraphol by Freepik

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבלים את חומרי הרוטב במעבד מזון, בבלנדר או במוט ריסוק. טועמים ואם טעמו של הרוטב עז מדי (זה תלוי בסוג הסויה), מדללים במעט מים.

2

מערבבים את חומרי הסלט, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.

3

ממלאים את עלי החסה ומגישים מיד.

גיוונים:
· מכינים מראש: חותכים את מרכיבי הסלט כמה שעות מראש ומערבבים את חומרי הרוטב, אבל שומרים בנפרד עד שלב מילוי העלים וההגשה.
· שיטת עשה זאת בעצמך: מניחים את הסלט בקערה ואת עלי החסה בקערה נפרדת. כל אחד מכין את הרול בעצמו.
· סלט-ארוחה: מוותרים על העלים למילוי ומגישים את הסלט בקערה עם נתחוני חזה עוף מוקפצים או צלויים בגריל.
· אגרול טרי: מגישים את הסלט מגולגל בתוך עלי אורז שהושרו במים.