מתכון

ע'רייבה

אפריל 2019
2 דירוגים
ע'רייבה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
ע'רייבה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

שמן דקלים נותן כאן את הטעם האופייני לעוגייה ואת המרקם הנימוח. אם אתם נמנעים משומן זה אפשר להחליפו בחמאה

גרסאות שונות של העוגייה הזאת קיימים ממרוקו ועד ללבנט.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מעבדים שמן דקלים או חמאה עם אבקת סוכר במעבד מזון כמה שניות עד לקבלת קרם. מוסיפים ביצה וחלמונים ומעבדים כמה שניות נוספות.

2

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים למעבד המזון ומעבדים כמה שניות עד לקבלת בצק. מכסים ומעבירים את הבצק למקרר לשעה לפחות.

3

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 10־12 גרם כל אחד ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ־3 ס"מ. נועצים פיסטוק במרכז כל כדור ומעבירים למקרר לחצי שעה.

4

מחממים תנור ל־175 מעלות. אופים את העוגיות 6־8 דקות עד שהן מתייצבות (ולא מזהיבות!). מצננים.