מתכון

פאדג’ שוקולד ואגוזים

ממתק אמריקאי מופלא, שקשה למצוא במחוזותינו

603 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
פאדג' שוקולד של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: בועז לביא)
פאדג' שוקולד של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: בועז לביא)

הקסם הוא במרקם: מצד אחד קרמי, מצד שני מוצק דיו ואפשר להחזיק ביד בלי להתלכלך. מתכון של ה-Culinary Institute of America, בית הספר המפורסם ביותר לבישול בארצות הברית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לטמפ’ של 113 מעלות. מעבירים לקערה רחבה ומניחים להצטנן 20 דקות.

2

מרססים תבנית בספריי שמן

3

מערבבים את התערובת בכף עץ כ 5 דקות עד שהיא מתעבה ומרגישים התנגדות בבחישה. מעבירים לתבנית ומניחים לפאדג’ להתייצב שעות אחדות או לילה בטמפ’ החדר.

4

מקפיאים למשך 15 דקות (כדי להקל על החיתוך) וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ. שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר (בימים חמים שומרים במקרר).

 

גיוון:
אחרי שבוחשים את הפאדג‘ מוסיפים כוס פירות מיובשים קצוצים או כוס אגוזים קצוצים גס, או חצי-חצי.