מתכון

פאטוש טלה בזעתר ודבש

אוגוסט 2019
3 דירוגים
פאטוש טלה בזעתר ודבש של שף עמוס שיאון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
פאטוש טלה בזעתר ודבש של שף עמוס שיאון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

הסלט הלבנוני מקבל כאן לא רק תוספת של שיפודי בשר עסיסיים, אלא גם גיוון צבעוני עם שני סוגי עגבניות שרי ואבוקדו

פיתה או לחם מאתמול, שכמעט תמיד יש בבית, נקלים ומצרפים לסלט את הקראנצ'יות הנדרשת.
שימו לב הבשר דורש השרייה של לילה במרינדה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבשר

לסלט

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבשר

1

מערבבים בקערה זעתר, דבש, קליפת לימון, שמן זית ומלח ומשרים את הבשר בתערובת במשך לילה. משפדים על שיפודים.

2

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

3

צולים את השיפודים בתנור כ- 5 דקות (או על גריל) עד שהם שחומים וצלויים. משאירים את התנור דלוק.

אופים את הפיתה

4

פותחים את הפיתה לשני עיגולים, מזלפים שמן זית ואופים עד שהיא שחומה. קורעים את הפיתה לפיסות קטנות.

מרכיבים את המנה

5

מערבבים בקערה את חומרי הסלט עם הבשר. מורחים מעט לאבנה בצלחת הגשה ומניחים מעל את הסלט.