• לרכישת מנוי למגזין
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Contact
השולחן
  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • כתבות
  • טורים
  • אפייה
  • סופשבוע טעים
  • מתכונים לשבועות
  • עוגת גבינה
  • עוד
    • מרקים
    • בריא
    • בראנץ'
    • פסטה
    • בשר
    • דגים
    • טבעוני
    • גבינות
    • קינוחים
    • יין ואלכוהול
    • תוכן מקודם

פוזילי בקרם מטבוחה עם שום קונפי ופלפל קלוי

מקודם

במקום רוטב קלאסי של עגבניות ושום עוטפים את הפוזילי ברוטב חלק ומעט חריף שמבוסס על מטבוחה מסורתית

1,390 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאת שף אבי לוי
אפריל 2019
פוזילי בקרם מטבוחה עם שום קונפי ופלפל קלוי שף אבי לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
פוזילי בקרם מטבוחה עם שום קונפי ופלפל קלוי שף אבי לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
  • 4 מנות
  • שעה ורבע
  • קל
  • כשר
  • פסטה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • הדפסה
  • 0שיתופים
  • 12,353צפיות

שף אבי לוי: "פוזילי היא הפסטה האהובה עליי, אימא שלי הייתה מכינה אותה עם רוטב פשוט של עגבניות ושום. אני החלטתי לעטוף אותה ברוטב שמבוסס על מטבוחה מסורתית".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למטבוחה

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר קטן ומטגנים שום מעל אש בינונית שום כ־2 דקות להזהבה.

2

מוסיפים קוביות עגבנייה ומבשלים כ־20 דקות עד שהן מתרככות ומתמוססות, מערבבים כל 3 דקות.

3

מוסיפים רצועות מ־2 פלפלים קלוים, מלח ופלפל שאטה. מבשלים 20־35 דקות מעל אש נמוכה (מטרת השלב הזה של הבישול היא לצמצם את הנוזלים. אם יש לכם זמן, בשלו יותר - כך הטעמים יתעצמו). טועמים ומתקנים תיבול.

4

מעבירים למעבד מזון או טוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני לרוטב חלק. מעבירים למחבת רחבה ומחממים מעל אש נמוכה.

5

מבשלים את הפוזילי לפי הוראות היצרן.

6

מסננים את הפסטה, מנערים את המסננת, מעבירים למחבת עם הרוטב ומקפיצים כחצי דקה עד שהפסטה נעטפת ברוטב. מעבירים לצלחת הגשה מרכזית (או לצלחות אישיות), מניחים מעל כמה שיני שום קונפי, רצועות פלפל קלוי וקרעי מוצרלה.

  • קל
  • כשר
  • פסטה
  • סלטים לשבועות
  • מתכוני פסטה לימי חול
  • מתכונים לשבועות
  • ממרחים
  • חגיגת שבועות של ברילה
  • מתכונים ממומנים

ערוצי תוכן

  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • אנשים
  • טורים
  • בריא
  • מיוחד
  • יין ואלכוהול
  • קפה

מיוחדים

  • אפייה
  • בשר ישראלי
  • דגים
  • טבעוני
  • מרקים
  • גבינות
  • קינוחים
  • פסטה

שירות לקוחות

  • שירות למנויי המגזין
  • לרכישת מנוי
  • תנאי שימוש
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • כתבו לנו

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

  • אודות ״השולחן״
  • המערכת
  • פרסום ושיתופי פעולה
  • תוכן מקודם
  • אתרים נוספים בקבוצה:
  • Timeout.co.il
  • Atmag.co.il
  • Thespoiler.co.il
© יובל סיגלר תקשורת בע"מ 2022
Designed, Developed and Powered by RGB Media
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של מגזין "השולחן" עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 39.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!