מתכון

פויקה חגיגי של בקר, ירקות שורש ופירות מיובשים

קדרה עסיסית המשלבת בין מתיקות הפירות המיובשים לטעמים העמוקים של הבשר — שילוב שעובד תמיד

פויקה חגיגי של בקר, ירקות שורש ופירות מיובשים. צילום: דניאל לילה
פויקה חגיגי של בקר, ירקות שורש ופירות מיובשים. צילום: דניאל לילה

לצד הקדרה מגישים אורז גדוש הפתעות פריכות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאורז

אופן ההכנה

מכינים את תבשיל הבשר והירקות

1

מחממים פויקה, מוסיפים שמן זית ומשחימים את הבשר 10 דקות מכל הצדדים. מוציאים את הבשר לכלי אחר.

2

מוסיפים לסיר כרישה, גזר, בטטה, סלק, תפוחי אדמה ופלפל שאטה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עד שהירקות נחרכים קלות.

3

מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים פירות מיובשים ויוצקים יין. מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות, כדי לתת לאלכוהול להתאדות. מוסיפים סילאן ומצמצמים מעט להסמכה, מכסים ומבשלים שעתיים על חום נמוך (על גחלים) עד שהבשר מתפרק בקלות מהעצם.

מכינים את האורז ומגישים

4

מבשלים אורז לפי הוראות היצרן בסיר נפרד.

5

מחממים מחבת יבשה וקולים קשיו ושקדים. מוסיפים את שאר החומרים ומקרמלים דקה-שתיים. מוסיפים לאורז המבושל ומגישים לצד התבשיל.