מתכון

פונדנט שוקולד ושמן זית

ינואר 2016
2 דירוגים
פונדנט שוקולד ושמן זית. צילום: בן יוסטר
פונדנט שוקולד ושמן זית. צילום: בן יוסטר

פונדנט זקוק להמון שומן כדי לשמור על המרקם הרך והלח שלו. למשבצת הזאת נכנס שמן הזית, שמחליף בהצלחה את החמאה

האתגר: להכין קינוחים טעימים ואלגנטיים בלי חלב ובלי תחליפים.
השף: דודו ביטון ממלון "המלך דוד" בירושלים. השיטה: שימוש בשמן זית עדין ופירותי על תקן מרכיב השומן במנה. התוצאה: קינוחים קלילים ומלאי שיק עם רמז עדין של שמן זית, שעושה להם רק טוב.

שימו לב,העוגה זקוקה למספר שעות התייצבות במקרר 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממיסים שוקולד עם שמן על בן מארי ומערבבים לקבלת מסה אחידה.

2

שמים ביצים, קמח וסוכר בקערת מעבד מזון ומערבלים לתערובת אחידה. מסננים את התערובת לתוך השוקולד המומס בעודו חם ומערבבים.

3

מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים לקוקוטים משומנים עד 2/3 גובהם. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ואפשר למשך הלילה.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

אופים כ-10-8 דקות עד שהעוגות נראות יציבות בחלקן העליון אך עדיין רכות בחלקן הפנימי. מגישים מייד.