מתכון

פופקורן שרימפס של ה"צפרה"

ינואר 2020
4 דירוגים
פופקורן שרימפס של ה"צפרה". צילום: שרית גופן
פופקורן שרימפס של ה"צפרה". צילום: שרית גופן

שרימפס טמפורה אכלנו הרבה פעמים, אבל מעולם לא כזה

כדי לקבל את המעטה המדויק תצטרכו להשיג קמח זרעי לוטוס וקמח אורז דביק. אחרי שתצטיידו תוכלו לשחזר את המנה בקלות. להכנת המתכון תזדקקו ל- 4 כפות קרם טוגראשי. את השאר שמרו בקירור לתיבול סלט עוף למשל.

טוגראשי תערובת תיבול יפנית מפלפלים חריפים, קליפת תפוז, זרעי פרג ושומשום ואצות. משדרגת כל מרינדה וטעימה עם ירקות טריים, מוקפצים, מאודים או
צלויים. להשיג בחנויות אסיאתיות.
קמח אורז דביק מסייע לקשור בצקים נטולי גלוטן.
זרעי לוטוס ( Lian Zi ) נמכרים בבתי מרקחת ובתי טבע (המחזיקים צמחי מרפא). לקבלת קמח טוחנים במטחנת תבלינים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבלילת הטמפורה

לקרם טוגראשי

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים קרם טוגראשי

1

מערבלים ביצה עם מלח וסוכר במעבד מזון לתערובת בהירה. מזלפים שמן תוך כדי ערבול עד שמתקבלת אמולסיה. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבלים עוד שני סיבובים לאיחוד. מסננים ושומרים עד 4 ימים בקופסה אטומה במקרר.

מכינים בלילת טמפורה

2

מערבבים מי קרח וחלמון בקערה גדולה בעזרת צ'ופסטיק. מוסיפים את תערובת הקמחים לאט-לאט עד שנוצרת תערובת אחידה עם מעט גושים (חשוב להשתמש בצ'ופסטיק ולערבב בעדינות. אין להגיע למרקם אחיד, אחרת הציפוי יהיה כבד מדי).

מכינים פופקורן שרימפס

3

מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים שרימפס בבלילת הטמפורה הקרה, מניחים לעודפים לנזול ומעבירים בעדינות לשמן הרותח. מטגנים 3-2 דקות עד שהמעטה צהבהב בהיר והשרימפס פריכים. מוציאים אותם לנייר סופג בעזרת כף מחוררת.

מגישים

4

מתבלים עלי מיקרו ברוטב ויניגרט ומעבירים לצלחות.

5

מערבבים את השרימפס עם קרם טוגראשי ומחלקים בין הצלחות.