מתכון

פופקורן שרימפס של ה"צפרה"

שרימפס טמפורה אכלנו הרבה פעמים, אבל מעולם לא כזה

11,788 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
פופקורן שרימפס של ה"צפרה". צילום: שרית גופן
פופקורן שרימפס של ה"צפרה". צילום: שרית גופן

כדי לקבל את המעטה המדויק תצטרכו להשיג קמח זרעי לוטוס וקמח אורז דביק. אחרי שתצטיידו תוכלו לשחזר את המנה בקלות. להכנת המתכון תזדקקו ל- 4 כפות קרם טוגראשי. את השאר שמרו בקירור לתיבול סלט עוף למשל.

טוגראשי תערובת תיבול יפנית מפלפלים חריפים, קליפת תפוז, זרעי פרג ושומשום ואצות. משדרגת כל מרינדה וטעימה עם ירקות טריים, מוקפצים, מאודים או
צלויים. להשיג בחנויות אסיאתיות.
קמח אורז דביק מסייע לקשור בצקים נטולי גלוטן.
זרעי לוטוס ( Lian Zi ) נמכרים בבתי מרקחת ובתי טבע (המחזיקים צמחי מרפא). לקבלת קמח טוחנים במטחנת תבלינים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילת הטמפורה

לקרם טוגראשי

להגשה

אופן ההכנה

מכינים קרם טוגראשי

1

מערבלים ביצה עם מלח וסוכר במעבד מזון לתערובת בהירה. מזלפים שמן תוך כדי ערבול עד שמתקבלת אמולסיה. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבלים עוד שני סיבובים לאיחוד. מסננים ושומרים עד 4 ימים בקופסה אטומה במקרר.

מכינים בלילת טמפורה

2

מערבבים מי קרח וחלמון בקערה גדולה בעזרת צ'ופסטיק. מוסיפים את תערובת הקמחים לאט-לאט עד שנוצרת תערובת אחידה עם מעט גושים (חשוב להשתמש בצ'ופסטיק ולערבב בעדינות. אין להגיע למרקם אחיד, אחרת הציפוי יהיה כבד מדי).

מכינים פופקורן שרימפס

3

מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים שרימפס בבלילת הטמפורה הקרה, מניחים לעודפים לנזול ומעבירים בעדינות לשמן הרותח. מטגנים 3-2 דקות עד שהמעטה צהבהב בהיר והשרימפס פריכים. מוציאים אותם לנייר סופג בעזרת כף מחוררת.

מגישים

4

מתבלים עלי מיקרו ברוטב ויניגרט ומעבירים לצלחות.

5

מערבבים את השרימפס עם קרם טוגראשי ומחלקים בין הצלחות.