מתכון

פוקאצ‘ה פרומאג‘ו (פיצה-גבינה)

את הבצק לפיצה הדקיקה מכינים ללא תוספת שמרים. מתחילים את ההכנה יום מראש אבל אנחנו מבטיחים שההשקעה משתלמת

פוקאצ‘ה פרומאג‘ו (פיצה-גבינה) של אורי שפט. צילום: דן לב סטיילינג: דלית רוסו
פוקאצ‘ה פרומאג‘ו (פיצה-גבינה) של אורי שפט. צילום: דן לב סטיילינג: דלית רוסו

הסיבה לזמן ההכנה הארוך היא כדי שהשמרים יתפתחו באופן טבעי. הפיצה הזו מורכבת מ-2 עלי בצק דקיקים (בעובי של נייר), שמונחים זה על זה וביניהם מסתתרות פיסות גבינת סטרקינו (במקור גבינת קרצ‘נזה שקשה להשיג בארץ). אופים בתבניות עגולות בקוטר 30 ס“מ ועם שוליים בגובה 2 ס“מ (למשל תבנית סינייה). טעים ופריך להפליא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק יום קודם

1

מערבבים מים ומלח בקערת מיקסר. מוסיפים 20 מ“ל (4 כפיות) שמן זית ו-350 גרם קמח ולשים במהירות נמוכה 5 דקות. מוסיפים את הקמח הנותר בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש 7 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אלסטי אך לא דביק. מוסיפים 5 מ“ל (כפית) שמן זית ולשים אותו לתוך הבצק.

2

יוצרים כדור ומניחים בקערה משומנת מכוסה בטמפ‘ החדר למשך 40 דקות. מעבירים למקרר למשך לילה.

מכינים את הפיצה

3

למחרת חותכים את הבצק בעזרת קלף או סכין ל-6 חלקים שווים (במשקל 130 גרם). יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על משטח מקומח. מכסים ומשהים 60-30 דקות עד שהבצק מגיע לטמפרטורת החדר.

4

מניחים בתחתית התנור לבנת שמוט (או תבנית תנור הפוכה) ומחממים אותו לחום הגבוה ביותר (250 מעלות).

5

מניחים תבנית אפייה עגולה על קערה, כדי שיהיה נוח יותר לעבוד. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בעובי 1 ס“מ. מרחיבים את קוטר העיגול על ידי מתיחה עדינה בעזרת גב כפות הידיים עד לקבלת עלה בצק דקיק וכמעט שקוף. נזהרים שלא ייווצרו חורים בבצק, מכיוון שהגבינה עלולה לזלוג ולהדביק את הפיצה לתבנית. מלבישים ומותחים את הבצק על תבנית האפייה ומשאירים שוליים באורך 2 ס“מ. חותכים פיסות של 2 ס“מ מגבינת סטרקינו ומפזרים על הבצק במרווחים של 2 ס“מ.

6

מרדדים עלה בצק שני באותו אופן ומכסים את הבצק המתוח. מהדקים בעדינות כדי למנוע היווצרות של בועות אוויר גדולות. מהדקים את השוליים של העיגולים זה לזה, ממתינים 5 דקות וחותכים את השוליים סביב התבנית. בעזרת האצבעות פוערים 3 חורים קטנים בבצק העליון להוצאת האוויר.

7

מניחים את התבנית על לבנת השמוט ואופים כ-10 דקות עד שהפיצה תופחת ומשחימה והגבינה מבעבעת ומבצבצת מתוכה.

8

מוציאים מהתנור, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח.