מתכון

פוקאצ'ה שקשוקה

1 דירוגים
פוקאצ'ה שקשוקה של שף בולונז'ר אורי שפט. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע
פוקאצ'ה שקשוקה של שף בולונז'ר אורי שפט. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע

פוקאצ'ה פשוטה להכנה, גם עבור חסרי הניסיון במטבח, הנאפית עם מטבוחה הום מייד וביצים או גבינות

“הפוקאצ’ה הזאת היא בעצם גרסה אלגנטית לחלה טבולה במטבוחה,” אומר אורי. הבצק לא עובר לישה של ממש וההכנה פשוטה אפילו עבור אופים לא מנוסים. את המטבוחה מכינים מעגבניות טריות ומבשלים שעה וחצי עד שמתקבל רוטב מרוכז מאוד. להעצמת הטעם והרושם מפזרים בטרם האפייה קוביות פטה או ביצים, וכך הופכת המטבוחה לשקשוקה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פוקאצ'ה:  

לשקשוקה:

לבצק פוקאצ'ה:  

לשקשוקה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים רוטב מטבוחה: 

1

ממלאים קערה רחבה במים רותחים וקערה רחבה שנייה במי קרח. חורצים איקס בחלקן התחתון של העגבניות ומניחים אותן במים הרותחים. חולטים כ-2 דקות ומעבירים לקערת מי הקרח.

2

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים שום ופלפל חריף על להבה בינונית 5-4 דקות עד ששיני השום מזהיבות.

3

בינתיים קולפים את העגבניות ובוצעים לקרעים גסים. מוסיפים אותם למחבת, ממליחים ומערבבים. מבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים ומתקבל ממרח סמיך. כל 10 דקות מערבבים. טועמים, מוסיפים סוכר במידת הצורך ומצננים.

בינתיים מכינים את הבצק:

4

יוצקים מים לקערה גדולה. מפוררים פנימה שמרים ומערבבים עד שהם מתמוססים (מכיוון שאין לישה חשוב שהשמרים יתמוססו לחלוטין).

5

מוסיפים קמח, סוכר ומלח לפי הסדר ומערבבים ידנית לתערובת אחידה. מסירים את מה שנדבק לדפנות ולתחתית הקערה באמצעות קלף מפלסטיק וממשיכים לערבב את הבצק בתוך הקערה עד שאין גושים כלל — בערך כדקה (הבצק דביק ביותר, כך שהפעולה היא למעשה איסוף הבצק ביד מדפנות הקערה וקיפולו מעל עצמו).

6

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד ל-30 דקות עד שהבצק מאבד מעט מהמרקם הדביק, הופך לגמיש ותופח מעט.

מותחים, מקפלים ומתפיחים את הבצק:

7

מטפטפים מעט שמן זית על פני הבצק, על דפנות הקערה ועל הידיים. נעזרים בקלף פלסטיק בכדי לתפוס כרבע מן הבצק, מותחים אותו כלפי מעלה ומקפלים אותו מעל יתרת הבצק בלי ללחוץ על הבצק. חוזרים על הפעולה 3 פעמים נוספות, כל פעם מרימים את רבע הבצק שטרם הרמנו. מקפידים לא ללחוץ על הבצק.

8

מכניסים קלף פלסטיק מתחת לבצק והופכים אותו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד ל-20 דקות.

9

חוזרים על תהליך הקיפול של 4 ה"פינות" כמו בשלב הקודם. הופכים שוב את הבצק בעזרת קלף פלסטיק ומשאירים למנוחה של 20 דקות. בתום התהליך צריך להתקבל בצק חלק, שכאשר מותחים פיסה ממנו הוא מגלה התנגדות ונוצרות עליו בועיות קטנות.

10

מקמחים בנדיבות משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק בעזרת קלף. מחלקים ל-3 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור בלי למעוך את הבצק ולהוציא מתוכו את האוויר. מניחים את כדורי הבצק בתבנית מקומחת ומכסים במגבת. מניחים בצד ל-30 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.

מרכיבים ואופים:

11

מחממים תנור ל-250 מעלות (260 עדיף אם התנור שלכם מגיע לטמפ' הזו) ומניחים בתחתית אבן אפייה. אם אין — מניחים במרכז תבנית הפוכה. שימו לב: האבן צריכה כ-30 דקות כדי להגיע לטמפרטורה הנכונה. לתבנית ההפוכה מספיקות 15 דקות.

12

מניחים נייר אפייה על מרדה או על פלייסמט קשיח ומקמחים קלות את נייר האפייה. מניחים עליו כדור בצק. טובלים את קצות האצבעות בשמן ולוחצים בעזרת האצבעות את כדור הבצק מהמרכז לשוליים כך שנוצרת צורה של קערה שטוחה במרכז, ששוליה מוגבהים מעט. מרחיבים את הבסיס השטוח עד שהוא נמתח לעיגול בקוטר כ-35 ס"מ עם שוליים מוגבהים בגובה ½2 ס"מ.

13

יוצקים שליש מכמות המטבוחה לתוך "קערת" הבצק. מחליקים את נייר האפייה עם הפוקאצ'ה על התבנית ההפוכה או על אבן האפייה הלוהטות.

14

אופים 10-9 דקות עד שהפוקאצ'ות מקבלות גוון חום בהיר.

15

בינתיים שוברים בעדינות את ביצי השליו (הכי נוח לנסר את הקליפה בעזרת סכין משוננת קטנה).

16

מוציאים את הפוקאצ'ה מהתנור ומניחים על כל אחת 7-6 ביצי שליו. מחזירים לתנור ל-3-2 דקות עד שהחלבונים נאפים אך החלמונים נותרים רכים.

17

מוציאים מהתנור ומטפטפים מעט שמן זית על הפוקאצ'ה החמה. מפזרים פטרוזיליה ומגישים חם.