דג במלח זו קלאסיקה צרפתית. המלח לא משמש פה לתיבול אלא נאטם והופך לכלי בישול. כדאי לרפד את התבנית ברדיד אלומיניום ובנייר אפייה כדי שבתום האפייה תוכלו להיפטר מכל המלח בבת אחת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 250 מעלות.
2
מפזרים חצי מכמות המלח בתבנית, מניחים את הדג ומכסים ביתרת המלח. מפזרים מים ידנית על פני המלח ומהדקים ליצירת מעטה קשיח, מהודק ואחיד.
3
אופים 30-20 דקות (תלוי במשקל הדג). מוציאים, מטים אוזן ומאזינים. במשך כמה דקות תשמעו נוזלים מפעפעים. מרגע שצליל הפעפוע נפסק ממתינים עוד 10 דקות ורק אז שוברים את מעטה המלח בעזרת פטיש.
4
מעבירים את הדג למגש נקי, מפרידים בעדינות את העור מבשר הדג ואת הבשר מהאדרה ומגישים.