מתכון

פורל קבור במלח

דצמבר 2019
2 דירוגים
פורל קבור במלח של דרור פילץ . צילום: שרית גופן. סגנון: דלית רוסו
פורל קבור במלח של דרור פילץ . צילום: שרית גופן. סגנון: דלית רוסו

תחת מעטה המלח הפורל בעצם נאפה במיצים של עצמו, מה שמדגיש את טעמיו הטבעיים ושומר על עסיסיותו

דג במלח זו קלאסיקה צרפתית. המלח לא משמש פה לתיבול אלא נאטם והופך לכלי בישול. כדאי לרפד את התבנית ברדיד אלומיניום ובנייר אפייה כדי שבתום האפייה תוכלו להיפטר מכל המלח בבת אחת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 250 מעלות.

2

מפזרים חצי מכמות המלח בתבנית, מניחים את הדג ומכסים ביתרת המלח. מפזרים מים ידנית על פני המלח ומהדקים ליצירת מעטה קשיח, מהודק ואחיד.

3

אופים 30-20 דקות (תלוי במשקל הדג). מוציאים, מטים אוזן ומאזינים. במשך כמה דקות תשמעו נוזלים מפעפעים. מרגע שצליל הפעפוע נפסק ממתינים עוד 10 דקות ורק אז שוברים את מעטה המלח בעזרת פטיש.

4

מעבירים את הדג למגש נקי, מפרידים בעדינות את העור מבשר הדג ואת הבשר מהאדרה ומגישים.