מתכון

פטאייר חזיר

ספטמבר 2019
1 דירוגים
פטאייר חזיר של איתי הרגיל. צילום: דניאל לילה
פטאייר חזיר של איתי הרגיל. צילום: דניאל לילה

בצק הפטאייר של "הבסטה" מועשר בחמאה וחלב והוא רך ופריך יותר מבצק הפטאייר המסורתי

פטאייר ממולא בבשר או בגבינה הוא חלק מן המועג'נת – מגוון של מאפים ממולאים מטוגנים, מבושלים או אפויים, שנהוג להגישם במפגשים חברתיים ובאירועים בכל העולם הערבי.  השינוי המהותי כאן הוא השימוש בבשר החזיר כמלית – רחוק מאוד מהמקור, אבל הבשר הדשן והרך הופך כל ביס למעודן והוא מרגיש ממש בבית בתוך הכיסנים השחומים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

שמים בקערה את כל החומרים ולשים ביד 5 דקות עד לקבלת בצק חלק, רך ולא דביק. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעתיים –תלוי במזג האוויר). מרגע שהבצק הכפיל את נפחו שומרים במקרר עד השימוש (הבצק יישמר עד 3 ימים).

מכינים את המלית

2

ממיסים חמאה במחבת רחבה ומטגנים בצל 7-6 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מצננים.

3

מערבבים את הבצל המטוגן עם יתר חומרי המלית.

ממלאים את הכיסנים, מטגנים ומגישים

4

מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים בגודל כדורי פינג פונג. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול בקוטר 15 ס"מ ועובי כ- 2.5 מ"מ ומניחים כף וחצי מהמלית במרכז כל עיגול. מרטיבים את השוליים ומקפלים לחצי סהר. מהדקים את השוליים בעזרת מזלג.

5

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכיסנים 2 דקות להזהבה. אם אחרי דקה הם צפים, הופכים אותם כדי שיטוגנו גם מהצד השני. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת עם נייר סופג.

ue