מתכון

פטה כבד אווז וקרם קוקוס עם קליפות הדרים מסוכרות

יולי 2019
1 דירוגים
פטה כבד אווז וקרם קוקוס עם קליפות הדרים מסוכרות של שף אוראל קימחי. צילום: אנטולי מיכאלו
פטה כבד אווז וקרם קוקוס עם קליפות הדרים מסוכרות של שף אוראל קימחי. צילום: אנטולי מיכאלו

השף אוראל קמחי מכין מקליפות התפוז ממתק מסוכר שמפטפט עם פטה האווז

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפטה

לקליפות ההדרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לקליפות ההדרים

1

בסיר גדול מניחים את קליפות ההדרים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל ברתיחה עוד 2 דקות ושוטפים היטב במים קרים. יוצקים שוב מים קרים לסיר ומרתיחים שנית, וחוזרים על הפעולה פעם נוספת.

2

מסננים מהמים. מחממים ¾ מכמות הסוכר יחד עם 3 כוסות מים ומחממים לקבלת סירופ סוכר. מוסיפים את קליפות ההדרים ומערבבים, מבשלים על אש קטנה מאוד כ-3 שעות עד שהנוזל נספג היטב בקליפות. חשוב מאוד לערבב לאורך כל התהליך בעדינות כדי שהקליפות לא יתפרקו או יידבקו לתחתית הסיר.

3

מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט, ומשאירים בטמפרטורת החדר להתקשות מעט.

לפטה

4

מאדים בסיר עם שמן את הבצל הפרוס עד שהוא שקוף לגמרי. מוסיפים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה. חותכים את כבד האווז לקוביות גדולות ומוסיפים לקרם הקוקוס.

5

מרתיחים ומורידים מהאש. טוחנים היטב את הקרם והכבד למרקם חלק ומסננים לתבנית או צלחת הגשה. מקררים במקרר לפחות שעתיים עד שהפטה מתייצב.

להרכבת המנה

6

מסדרים את קליפות ההדרים על פטה הכבד ומעל הכל בוזקים את פולי הקקאו השבורים.

הצעת הגשה

7

כדי לגוון, אפשר לבזוק סוכר חום מעל הפטה ולקרמל אותו בעזרת מבער כמו בקרם ברולה קלאסי.