מתכון

טאפה של פידואה שחורה עם פירות ים

דצמבר 2018
6 דירוגים
טאפה של פידואה שחורה עם פירות ים של השף ויקטור גלוגר. צילום: נמרוד סונדרס
טאפה של פידואה שחורה עם פירות ים של השף ויקטור גלוגר. צילום: נמרוד סונדרס

מארחים חברים בערב השנה החדשה? שף ויקטור גלוגר מגיש מתכונים ספרדיים למתאבנים שכיף להכין

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסופריטו

לפירות ים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

במחבת קטנה מערבבים את האטריות עם השמן זית ועל אש קטנה ומטוגנים עד שישחימו מעט. מורידים מהאש ומקררים על מסננת כדי להוריד את עודפי השמן. פעולה זאת ניתן לעשות מבעוד מועד.

לסופריטו

2

בסיר קטן, מוסיפים את השמן, מחמים ומאדים בפנים לפי הסדר הבא את השום, הבצל, הגמבה והעגבניות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים במשך כ־20 דקות. התוצאה תהיה מחיתית. מחמים את התנור ל־200 מעלות במצב טורבו.

ל־FIDEUA:

3

מחלקים את האטריות ב־4 מחבתות או תבניות קטנות, מוסיפים את הסופריטו, מרתיחים את המים או הציר עם הדיו, מתבלים במלח ובפלפל לפי טעם ויוצקים בצורה שווה בתוך התבניות.

4

מכניסים את המולים שיתבשלו יחד ואופים בתנור במשך 7 דקות.

5

במקביל מטגנים במחבת את השרימפס והקלמרי.

6

מוציאים מהתנור, שמים את המולים מעל את הפירות ים שטיגנו ומגישים.