מתכון

פילה בקר וייטנאמי

2 דירוגים
פילה בקר וייטנאמי.  צילום: דניאל לילה
פילה בקר וייטנאמי. צילום: דניאל לילה

בהשראת השף צ’ארלס פאן - שף ממוצא וייטנאמי - מנת פילה בקר להגשה לצד סלט עשבים וייטנאמי

מגי: “סטנלי פיינגולד, דוד שלי, מגדל ענבים אורגניים בסונומה שליד סן פרנסיסקו. בכל פעם שאני נוסעת לבקר אותו הוא חושף בפני עולמות חדשים: לפני עשור בערך הוא לקח אותי למסעדה בשם The slatend door של צ’ארלס פאן – שף ממוצא וייטנאמי, שמטיס את אוכל הרחוב שעליו גדל לגבהים חדשים. הפילה הזה הוגש כמנה ראשונה נהדרת ומאז ניסיתי לשווא לשחזר אותו בבית עד שמצאתי את ספר המתכונים הנהדר שלו – Vietnamese Home Cooking. אני מגישה את הבשר לצד סלט עשבים וייטנאמי, שמגיע מהקייטרינג שלנו (מתכון בהמשך) ומעניק למנה רעננות ואיזון.”

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתיבול:

לרוטב:

להגשה: סלטים עשבים וייטנאמי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מתבלים את הבשר ומשרים:

1

מערבבים את הבשר עם חומרי התיבול ומשרים למשך שעתיים במקרר.

מכינים את הרוטב:

2

מערבבים את כל חומרי הרוטב בעזרת מוט ריסוק ידני (או במעבד מזון) ושומרים בצד.

מקפיצים את הבשר עם הרוטב ומגישים:

3

מאדים באק צ’וי במסננת אידוי 4 דקות עד שהוא מתרכך מעט.

4

מחממים ווק ללא שמן ומקפיצים את נתחי הפילה על להבה גבוהה כ-5 דקות להשחמה. מוסיפים בצל ושום ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב.

5

מוסיפים את הרוטב ומערבבים כדקה.

מכינים סלט עשבים וייטנאמי

6

מערבבים עלי נענע קרועים גס עם עלי בזיליקום קרועים גס, עלי פטרוזיליה ועלי כוסברה. מנערים בצנצנת את שאר המרכיבים למעט הבוטנים, עד שמתקבל רוטב אחיד. יוצקים את הרוטב על העלים, מפזרים 1/2 כוס בוטנים קלויים ושבורים ומגישים.

מגישים

7

מניחים חצאי באק צ’וי על צלחת הגשה ועליהם רצועות פילה. עורמים מעל סלט עשבים.

על הדרך: סלט עשבים וייטנאמי

זה הכתר הקבוע של מנת הסלמון בפונזו, שאנחנו מגישים באירועים כמנת פתיחה אלגנטית: סלט מושלם למנות חמות של דג או בשר כמו הפילה הווייטנאמי כי הוא מוסיף להן קרירות ורעננות.
כך מכינים 5 מנות: