מתכון

פילה בקר עם רוטב תותים, יין ובלסמי

פברואר 2020
3 דירוגים

מנת בשר מרשימה, שמשלבת באופן מדויק בין מתוק למלוח

הרוטב מעצים את טעמו העדין של הפילה – גם מתוק בזכות התותים והבלסמי המצומצם וגם חריף ורענן בזכות הפלפל החריף והג’ינג’ר.

גיוונים:
• מחליפים את פילה הבקר בחזה עוף שלם (פרפר). צולים 3 דקות מצד אחד על מחבת בעלת תחתית כבדה, הופכים, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים עוד 3 דקות עד שהוא נעשה לבן במרכז. ממשיכים עם הכנת הרוטב כמו במתכון.
• מחליפים את הג'ינג'ר בעלי תימין מפוררים מ- 4 גבעולים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת כבדה על להבה בינונית ומשמנים בשמן או בחמאה מזוקקת.

2

מתבלים את הפילה בפלפל שחור גרוס וצולים 3-2 דקות מכל צד לדרגת מדיום. מוציאים ושומרים מכוסה.

3

מוסיפים יין למחבת ומקרצפים את המשקעים בעזרת מרית עץ.

4

מוסיפים שום, ג’ינג’ר, פלפל חריף, ריבה, בלסמי ותותים. מביאים לרתיחה ומבשלים דקה-שתיים לצמצום ולמיצוי טעמים.

5

מחזירים את הבשר לרוטב לבישול משותף של חצי דקה. מתבלים במלח ומגישים מייד.