מתכון

פילה בקר עם קרם חצילים וסלסת פלפלים חריפים

אוגוסט 2019
1 דירוגים
פילה בקר עם קרם חצילים וסלסת פלפלים חריפים של שף אבי כהן. צילום: בן יוסטר
פילה בקר עם קרם חצילים וסלסת פלפלים חריפים של שף אבי כהן. צילום: בן יוסטר

מנה בשרית עשירה וצבעונית

את הסלסה יש להכין כשעה מראש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלסת הפלפליפ

לקרם החצילים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לסלסה

1

קוצצים צ'ילי אדום ופלפל ירוק ומנקים מגרעינים ומערבבים את כל המרכיבים יחד לפחות שעה לפני ההגשה.

לקרם החצילים

2

קולים את החציל בתנור ב-230 מעלות או צולים בגריל. מניחים אותו על מסננת ומתחתיה צלחת לקירור.

3

מקלפים את החציל בידיים ושומרים את הנוזל שניגר ממנו. מוציאים את "בשר" החציל, טוחנים את כל מרכיבי הקרם בבלנדר (מלבד השמן) ומזליפים שמן בעדינות לקבלת מרקם חלק ואוורירי.

לפילה הבקר

4

מתבלים את קוביות הפילה בשמן זית, מלח ופלפל שחור ולאחר מכן צורבים אותן היטב במחבת מכל הכיוונים.

להגשה

5

מורחים קרם החצילים בתחתית הצלחת, מניחים מעליו את קוביות פילה הבקר ומעל הכל מפזרים סלסת פלפלים.