מתכון

פילה דג בשאלוט וזעפרן עם תחתית סיר של אורז

מרץ 2019
1 דירוגים
פילה דג בשאלוט וזעפרן עם תחתית סיר של אורז של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
פילה דג בשאלוט וזעפרן עם תחתית סיר של אורז של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

את המנה הזאת הכנתי לארוחת נשות דיפלומטים - הדג הגיע לשולחן כשהוא אינו עשוי דיו וזה היה שיעור חשוב בענווה עבורי

העבודה הראשונה שלי בתחום הייתה בישול בבית השגריר הבריטי בארץ. במבט לאחור אפשר להגיד שהייתה לי חוצפה! אשת השגריר הציעה תמיד שאכין מנות קלאסיות, ואני פניתי למגזינים ולספרים שהגיעו כל שבוע בדואר מחו"ל והכנתי בדיוק את ההפך. את המנה הזאת הכנתי לארוחת נשות דיפלומטים – הדג הגיע לשולחן כשהוא אינו עשוי דיו וזה היה שיעור חשוב בענווה עבורי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתוספת אורז פריך

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־220 מעלות.

2

מחממים שמן זית במחבת כבדה ומטגנים את הבצלים על אש קטנה כ־10 דקות. מוסיפים חומץ, סוכר וזעפרן, מערבבים ומטגנים עוד כ־3 דקות.

3

מתבלים את נתחי הדגים במלח ופלפל ומושחים במעט שמן זית. מכינים 4 מעטפות נייר אפייה, מניחים חתיכת דג בכל אחת ומחלקים את הבצלים המטוגנים ביניהן. סוגרים את המעטפות וצולים בתנור 17־21 דקות עד שהדג מוכן (נועצים סכין בבשר ובודקים אם הדג הלבין מבפנים).

לתוספת

4

מערבבים בקערה אורז, מים רותחים, קמח, בצל ירוק ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. מחממים מחבת רחבה וכבדה, מצפים את קרקעיתה בשמן זית בנדיבות, מעבירים למחבת את תערובת האורז, כל פעם קצת, ומשטחים לשכבה אחידה שתכסה את שטח פני המחבת ולא תעלה בעובייה על 1/2 ס"מ. מטגנים על אש גבוהה כמה דקות ואחר כך מקטינים לבינונית וממשיכים לטגן עד שהתחתית פריכה וזהובה. הופכים בזהירות ומטגנים כך גם את הצד השני.

5

מגישים את הדג עם האורז הפריך.