מתכון

פילה דניס על ירקות ירוקים ורוטב רומסקו

מאי 2019
1 דירוגים
פילה דניס על ירקות ירוקים ורוטב רומסקו של שף אבי כהן. צילום: בן יוסטר
פילה דניס על ירקות ירוקים ורוטב רומסקו של שף אבי כהן. צילום: בן יוסטר

מנת דגים ספרדית שמקבלת את הטוויסט בזכות רוטב רומסקו המשלב פלפלים ושקדים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לירקות

לרומסקו

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מצפים את נתחי פילה הדניס בשמן זית ומניחים בצד.

לירקות

2

חולטים את השעועית והברוקולי למשך 2-1 דקות במים רותחים עם מלח ולאחר מכן מעבירים אותם למי קרח כדי לעצור את הבישול.

3

חותכים את הזוקיני לקוביות גדולות ואת תרמילי השעועית חוצים לשניים או לשלושה (תלוי בגודל).

4

מקפיצים במחבת את הזוקיני עם שמן הזית והשום ולאחר שהשחים מעט מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים יחד.

5

מוסיפים מעט מלח ומיץ לימון, מסירים מהאש ומוסיפים את הבזיליקום.

לרומסקו

6

חוצים את הפלפלים האדומים, העגבניות והצ'ילי האדום לחצאים ומנקים מגרעינים. מניחים על מגש את הפלפלים, העגבניות, השום, התימין, הצ'ילי והבגט ומתבלים הכל במלח, בפלפל שחור ובשמן זית.

7

אופים בתבנית מכוסה בתנור בחום של 200 מעלות 20 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים 15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומכסים שוב.

8

לאחר שהמגש מתקרר, מקלפים את הפלפלים, העגבניות והצ'ילי וטוחנים הכל יחד עם שאר המרכיבים (למעט התימין). הרוטב צריך להיות חלק וזוהר בצבעו (לכן הטחינה עלולה לארוך זמן מה).

להרכבת המנה

9

צורבים את נתחי הדניס על הגריל או במחבת עם שמן זית.

10

מניחים את הירקות על צלחת הגשה, מעליהם את נתחי הדניס, ומזליפים רוטב רומסקו.