החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
לרוטב
1
מקלפים וחותכים לקוביות קטנטנות את ראש הסלרי, את שורשי הפטרוזיליה ואת הגזר. חותכים את הכרישה לחצאי פרוסות דקות.
2
מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את ירקות השורש ועלי התימין ומטגנים תוך ערבוב עד שהירקות מתחילים להזהיב.
3
משרים קורט זעפרן בחצי כוס יין לבן, מוסיפים למחבת את היין (עם הזעפרן) ומיץ הלימון ומבשלים עד ריכוך. מוסיפים את החמאה הקרה ומבשלים עד הסמכה. מתבלים במלח ופלפל.
לדגים
4
ממליחים ומפלפלים את הדגים משני הצדדים ומורחים במעט שמן זית.
5
מחממים היטב מחבת טפלון רחבה וכבדה ללא שמן.
6
מניחים את הפילטים במחבת החמה על צד העור וצולים כ-3-4 דקות, עד שהעור זהוב ופריך.
7
הופכים לצד השני וצולים עוד דקה. מוציאים לצלחות.
להגשה
8
מניחים פילה דג בכל צלחת ומעליו יוצקים את הרוטב. מקשטים בעירית ומגישים.