מתכון

פילה דניס עם ירקות שורש בזעפרן ויין

שעה של עבודה ויש לכם מנה עיקרית מזינה וטעימה ממש כמו במסעדה

10,248 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פילה דניס עם ירקות שורש בזעפרן ויין של מסעדת גוצ'ה. צילום: אפיק גבאי
פילה דניס עם ירקות שורש בזעפרן ויין של מסעדת גוצ'ה. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לרוטב

1

מקלפים וחותכים לקוביות קטנטנות את ראש הסלרי, את שורשי הפטרוזיליה ואת הגזר. חותכים את הכרישה לחצאי פרוסות דקות.

2

מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את ירקות השורש ועלי התימין ומטגנים תוך ערבוב עד שהירקות מתחילים להזהיב.

3

משרים קורט זעפרן בחצי כוס יין לבן, מוסיפים למחבת את היין (עם הזעפרן) ומיץ הלימון ומבשלים עד ריכוך. מוסיפים את החמאה הקרה ומבשלים עד הסמכה. מתבלים במלח ופלפל.

לדגים

4

ממליחים ומפלפלים את הדגים משני הצדדים ומורחים במעט שמן זית.

5

מחממים היטב מחבת טפלון רחבה וכבדה ללא שמן.

6

מניחים את הפילטים במחבת החמה על צד העור וצולים כ-3-4 דקות, עד שהעור זהוב ופריך.

7

הופכים לצד השני וצולים עוד דקה. מוציאים לצלחות.

להגשה

8

מניחים פילה דג בכל צלחת ומעליו יוצקים את הרוטב. מקשטים בעירית ומגישים.