מתכון

פילה מוסר ים בקראסט עשבי תיבול ורוטב סלק

מנה קיצית וקלילה מדג ים משובח ועשבי תיבול מקומיים

נובמבר 2021
פילה מוסר ים בקראסט עשבי תיבול ורוטב סלק של קייטרינג Cuisine. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)
פילה מוסר ים בקראסט עשבי תיבול ורוטב סלק של קייטרינג Cuisine. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)

הטריות והפשטות שלה הפכו אותה לחביבת האורחים. אפשר להחליף את המוסר בדגי ים אחרים כמו לוקוס או לברק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל 10- מנות:

לרוטב סלק:

לקראסט:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים רוטב סלק:

1

מבשלים סלק במים כשעה, עד שהוא רך. מקלפים וטוחנים במעבד מזון עם מעט ממי הבישול לרוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל.

מכינים קראסט:

2

טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הקראסט למרקם פירורי.

מכינים את הדגים:

3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

4

מזלפים על פרוסות הדג שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהעור כלפי מטה. מצפים את החלק העליון של פרוסות הדג בקראסט.

5

אופים 20-15 דקות עד שהדג עשוי.

מרכיבים את המנה:

6

מושחים על הצלחת פס רוטב סלק. מניחים את הדג עם הקראסט כלפי מעלה ומגישים עם צרור עירית ופלח לימון.