מתכון

פינצ'ו ארטישוק ומנצ'גו

מאי 2019
3 דירוגים
פינצ'ו ארטישוק ומנצ'גו של שף אבי כהן. צילום: בן יוסטר
פינצ'ו ארטישוק ומנצ'גו של שף אבי כהן. צילום: בן יוסטר

מנת טאפאס קלה להכנה וטעימה בצורה יוצאת דופן

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לאיולי

לסלט הארטישוק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לאיולי

1

מערבבים קלות את החלמונים עם המלח, החרדל והשום בקערה ותוך כדי ערבוב מוסיפים לאט ובהדרגה את השמנים. ניתן להגביר את קצב הערבוב כשמתחילה להיווצר אמולסיה חלקה (אם רואים בבירור את השמן צף מעל שאר התערובת, זה סימן שהאיולי "נשבר". אם זה קורה, יש להתחיל מחדש).

2

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות. טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים מלח.

לסלט הארטישוק

3

קוצצים את זיתי הקלמטה, הבצל הסגול והפלפל החריף.

4

מסננים היטב את הארטישוק מהשמן, קוצצים ומערבבים עם כל שאר המרכיבים בקערה.

להגשה

5

מורחים את פרוסות הבגט בשמן זית וצורבים על הגריל (או קולים בתנור). לאחר הצלייה מגררים עליהן בעדינות שן שום.

6

מורחים כפית איולי על כל פרוסת בגט ומעליה מניחים כף סלט ארטישוק.

7

פורסים דק במקלף את פרוסות גבינת המנצ'גו (כגודל הבגט) ומקשטים במעט פלפל שחור גרוס.