מתכון

פיסלדייר עגבניות לחות וסרדינים

העגבניות הלחות אחראיות למראה המצודד, לטעם ולרעננות, ומכיוון שהן לא מפרישות נוזלים גם המרקם נותר פריך

אוקטובר 2019
פיסלדייר עגבניות לחות וסרדינים של סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
פיסלדייר עגבניות לחות וסרדינים של סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הצרפתים טוענים כי הפיסלדייר הוא האב הקדמון של הפיצה (ולראיה – הדמיון בשם). האיטלקים מזדעזעים מההשוואה. כך או כך מדובר במאפה נהדר, שתועפות בצל מטוגן הן הבסיס שלו.

בצל מטוגן:

כדאי להכין כמות גדולה ולהקפיא במנות קטנות. הבצל המטוגן נשמר עד 3 חודשים במקפיא.
כך עושים זאת: מניחים בצל קצוץ או פרוס במחבת קרה ומוסיפים שמן. מטגנים תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה כ- 5 דקות, מכסים ומבשלים 40-30 דקות לריכוך מלא. במהלך הבישול מציצים – אם אין נוזלים מוסיפים מים עד אמצע גובה הבצל. המים ימשיכו לרכך אותו ויתאדו לבסוף גם הם (אל תתפתו להוסיף שמן). אחרי 40 דקות מסירים את המכסה, מגבירים ללהבה בינונית ומטגנים תוך כדי ערבוב כ- 15 דקות להשחמה.

למתכון: 15-10 עגבניות לחות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2

מטגנים בצל לפי ההנחיות שלמעלה

אופים את הבצק

3

מקמחים בעדינות נייר אפייה ומרדדים עליו את בצק העלים למלבן בגודל 40X30 ס"מ ובעובי 1 ס"מ. מקפלים מעט את השוליים כדי ליצור מסגרת מוגבהת ומעבירים עם הנייר לתבנית תנור.

4

אופים כ- 15 דקות לקבלת בצק אפוי אך לא מוזהב. מוציאים ומצננים מעט. משאירים את התנור דולק.

משלימים אפייה

5

מפזרים את הבצל המטוגן בשכבה אחידה על הבצק. מפרקים סרדינים לנתחונים ומסדרים על הבצל. מפזרים גם עגבניות וזיתים. מחזירים לתנור ל- 15-10 דקות עד שהשוליים מזהיבים.

6

מפזרים מעל עלי אורגנו ומגישים חם.