מתכון

פיקנייה או שייטל מיושן על הגריל בסגנון ברזילאי

פברואר 2019
3 דירוגים
פיקנייה/שייטל מיושן על הגריל בסגנון ברזילאי של שף ברק אלמיש. צילום: נמרוד גנישר. סטילינג: קרן ברק
פיקנייה/שייטל מיושן על הגריל בסגנון ברזילאי של שף ברק אלמיש. צילום: נמרוד גנישר. סטילינג: קרן ברק

המתכון הוא עבור נתח פיקנייה (מכונה גם "שפיץ צ'ך"), אך יעבוד נהדר גם עם שייטל נקי שאפשר להשיג בכל אטליז טוב

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לצ'ימיצ'ורי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבשר

1

מערבבים את שיני השום, החרדל, הסויה, הפלפל השחור והתימין הקצוץ. מורחים את הבשר במשרה ומניחים במקרר למשך 3 שעות לפחות.

2

מניחים את הבשר על תבנית עם רשת עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר, מכניסים ל-12 דקות לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ומשאירים את הנתח בתנור לעוד 20 דקות. מוציאים מהתנור ומשאירים 20 דקות מעל מגש טפטוף.

3

צורבים קלות את הנתח השלם על הגריל ופורסים דק דק. הנתח אמור להיות מדיום רייר, מי שרוצה דרגת עשייה גבוהה יותר יכול לצרוב את הפרוסות על הגריל.

לצ'ימיצ'ורי

4

מערבבים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי, כ-20 דקות לפני ההגשה.

להגשה

5

מניחים על צלחת הגשה את פרוסות הפיקנייה בליווי צ'ימיצ'ורי לטבילה.

משרים את הבשר במשרה 3 שעות לפחות.