מתכון

פיתות ביתיות

פיתה היא הפחמימה הכי ישראלית, ואפשר להגיש אותה לצד כל מנה, גם בחגים

מאי 2022
פיתות ביתיות של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה
פיתות ביתיות של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה

חיטה היא אחת מסמלי החג, כך שהיה לי ברור שעל שולחן החג שלי יהיה לחם כלשהו. פיתה היא הפחמימה הכי ישראלית – ואחת האהובות עלי – ולכן זו הייתה הבחירה הטבעית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

לשים קמח, מים ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה־בינונית לתערובת אחידה. עוצרים את פעולת המיקסר, מסירים עודפי קמח ובצק מדפנות הקערה ולשים 10 דקות במהירות בינונית. מוסיפים שמרים ולשים דקה. מוסיפים שמן זית ולשים 3־4 דקות לבצק דביק, שנראה כמו ראש דלעת במבט מלמעלה, כלומר תלמים יוצאים מהמרכז שלו לכיוון השוליים. אם הבצק לא נראה כך, לשים עוד דקה־שתיים, אך לא יותר.

2

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מפזרים מעט קמח על פניו, מכסים בניילון רפוי או במגבת ומשאירים למנוחה של חצי שעה ביום חם או 45־60 דקות ביום קר.

3

מחממים תנור לחום מקסימלי ומלהיטים בתוכו אבן שמוט או מחבת ברזל כבדה.

4

מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם האחד. מרדדים כדור בצק בעזרת מערוך להוצאת כל האוויר, מכניסים ישר לתנור, סוגרים את הדלת ואופים 3־4 דקות להשחמה ויצירת כיס.