מתכון

פלאפל אפוי

פברואר 2021
פלאפל אפוי של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ)
פלאפל אפוי של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ)

פריך ושחום, עם הרבה פחות שמן והרבה יותר טעם

חשוב להשרות את גרגרי החומוס ל-24 שעות, כדי שאחרי האפייה הם יהיו רכים ועסיסיים. אם רוצים, אפשר להוסיף למי ההשריה קורט סודה לשתייה שתעזור בריכוך. אם התערובת יוצאת פירורית לטעמכם או קצת קשה לכם לעבוד איתה, הוסיפו ביצה או כף קמח.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לכדורים

לאפייה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את הגרגרים 24 שעות במים. מחליפים מים מדי 8-6 שעות.

2

מסננים את החומוס וטוחנים עם שאר החומרים במטחנת בשר (או במעבד מזון בפולסים) למרקם של מלט גס. העיסה צריכה להיות די דביקה; אם היא נוחה מדי לעבודה - היא תצא יבשה באפייה. במידת הצורך מוסיפים סודה.

3

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה (או סיליקון) ומרססים בשמן זית.

4

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 4 ס”מ ומניחים בתבנית. אם רוצים, מצפים בשומשום ומרססים בשמן זית.

5

אופים 12-10 דקות, הופכים ואופים עוד 5-3 דקות עד שהכדורים זהובים ופריכים. מגישים מייד.