שני כדורים גדולים מספיקים למנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למטבל חריף
להגשה
אופן ההכנה
1
טוחנים את החומוס במעבד מזון למחית חלקה ומעבירים לקערה. (אין צורך לשטוף את המכל אחרי עיבוד החומוס)
2
מוסיפים למיכל מעבד המזון בצלים, שום, פטרוזיליה וכוסברה וטוחנים לרסק דק. מעבירים את הרסק למסננת וסוחטים (את הנוזלים אפשר לשמור בהקפאה, הם יכולים להחליף ציר ירקות).
3
מוסיפים לקערת החומוס הטחון את הירקות הטחונים, כמון, סודה לשתייה ומלח ומערבבים לתערובת אחידה. מתקנים תיבול.
4
מחממים שמן בגובה 3 ס"מ במחבת עמוקה ומגלגלים מהתערובת כדורים במשקל של כ־50 גרם כל אחד. מטגנים את כדורי הפלאפל עד להזהבה ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מכינים את המטבל החריף
5
טוחנים את מרכיבי המטבל במעבד מזון בפולסים. מתקנים תיבול. מעבירים לקערית. מגישים את הפלאפל עם טחינה, מטבל חריף ו/או עם פיתות.