מתכון

פלאפל עם טחינה ומטבל חריף

כדורים גדולים, עסיסיים ומתובלים. אפשר לאכול אותם עם טחינה ו/או מטבל חריף, או להטמין בפיתה כמיטב המסורת

9,064 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
פלאפל עם טחינה ומתבל חריף של שפית יהלומה לוי. צילום: רן בירן
פלאפל עם טחינה ומתבל חריף של שפית יהלומה לוי. צילום: רן בירן

שני כדורים גדולים מספיקים למנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למטבל חריף

להגשה

אופן ההכנה

1

טוחנים את החומוס במעבד מזון למחית חלקה ומעבירים לקערה. (אין צורך לשטוף את המכל אחרי עיבוד החומוס)

2

מוסיפים למיכל מעבד המזון בצלים, שום, פטרוזיליה וכוסברה וטוחנים לרסק דק. מעבירים את הרסק למסננת וסוחטים (את הנוזלים אפשר לשמור בהקפאה, הם יכולים להחליף ציר ירקות).

3

מוסיפים לקערת החומוס הטחון את הירקות הטחונים, כמון, סודה לשתייה ומלח ומערבבים לתערובת אחידה. מתקנים תיבול.

4

מחממים שמן בגובה 3 ס"מ במחבת עמוקה ומגלגלים מהתערובת כדורים במשקל של כ־50 גרם כל אחד. מטגנים את כדורי הפלאפל עד להזהבה ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים את המטבל החריף

5

טוחנים את מרכיבי המטבל במעבד מזון בפולסים. מתקנים תיבול. מעבירים לקערית. מגישים את הפלאפל עם טחינה, מטבל חריף ו/או עם פיתות.