המרקם של הטופו הביתי הזכיר לנו את המרקם של גבינת הפניר ההודית, אז הכנו ממנו גרסה טבעונית של פלאק פניר. במקור מדובר במחית תרד עם גבינה, כאן – במחית תרד עם טופו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
חולטים תרד בשפע מים רותחים כ־5 דקות עד לריכוך. מסננים. טוחנים במעבד מזון 5 דקות למחית חלקה.
2
מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים בצל על להבה בינונית 5 דקות להזהבה. מוסיפים פלפל חריף וג'ינג'ר ומערבבים. מוסיפים שום ומטגנים דקה תוך ערבוב. מוסיפים עגבניות, גראם מסאלה ומלח ומבשלים 5 דקות. מדי פעם מערבבים.
3
מוסיפים את התרד ומבשלים 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים חמאת קוקוס ומערבבים דקה. מוסיפים טופו ומערבבים עד שהטופו נעטף בתבשיל. מגישים מיד.