מתכון

פלמידה צרובה עם סלט עשבים

אוקטובר 2019
1 דירוגים
פלמידה צרובה עם סלט עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
פלמידה צרובה עם סלט עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הפלמידה הוא דג בשרני והעצמות שלו הן לא מהסוג הדקיק שקשה לשלוף, לכן הוא מתאים לצלייה כשהוא שלם או פרוס לסטייקים

הפלמידה מצוין גם בבישול או על הגריל ובכל המקרים זקוק לזמן בישול קצר, אחרת הוא מתייבש.

לאיולי קשיו חזרת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מלהיטים מחבת ברזל עבה. מושחים דג בשמן זית משני הצדדים ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים תימין, מרווה וזעתר במחבת ומעליהם מניחים את הדג. צורבים את הדג כ־5 דקות בלי לגעת בו, הופכים בעזרת מרית סיליקון או עץ דקה וצולים 5 דקות נוספות. מסירים מהאש, ממתינים עוד כ־5 דקות (החום ממשיך לבשל את הדג). מוציאים מהמחבת, חוצים ומפרקים את הבשר מעל העצם לפיסות עבות או פורסים את הדג ל־4 עם העצם ומגישים כ'סטייקים' לצד הסלט.

מכינים סלט ורוטב ומגישים

2

מערבבים שומר, ארוגולה, צ'ילי ירוק, ריג'לה ופטרוזיליה בקערה. מנערים את כל חומרי הרוטב בצנצנת לרוטב אטום וחלק או מעבדים במעבד מזון. יוצקים מעל הסלט, מניחים פיסות דג מערבבים ומגישים, אפשר לצד איולי קשיו חזרת (ראו מתכון).