מתכון

פלפלים חריפים מותססים

דצמבר 2018
1 דירוגים
ממרחי פלפל של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
ממרחי פלפל של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

הפלפלים המותססים יכולים להעשיר כל תבשיל (למשל קארי או בורגול), וכן להשתלב בסלט או בכריך

התססת ירקות היא שיטת שימור קדומה, שעשתה בשנים האחרונות קאמבק. להתססה, שנעשית באמצעות מלח בלבד, יש המון יתרונות: היא שומרת על הערכים התזונתיים של המזון, היא מפרקת חלבונים קשים לעיכול, היא יוצרת ויטמינים ונוגדי חמצון חדשים, היא מנטרלת רעלנים במזון והיא יוצרת מגוון חיידקים ידידותיים התורמים לתפקוד מערכת החיסון (בדומה לפרוביוטיקה).

צנצנת בנפח 500 מ"ל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

טוחנים פלפלים במעבד מזון עד לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים מלח ומערבבים.

2

מעבירים את הרוטב לקערת זכוכית או לצנצנת רחבה, מכסים בבד גזה ומניחים לתסיסה באוויר הפתוח.

3

לאחר 4־5 ימים של תסיסה מערבבים ומעבירים לצנצנת זכוכית מעוקרת (שטופה במים רותחים). שומרים בקירור.