התססת ירקות היא שיטת שימור קדומה, שעשתה בשנים האחרונות קאמבק. להתססה, שנעשית באמצעות מלח בלבד, יש המון יתרונות: היא שומרת על הערכים התזונתיים של המזון, היא מפרקת חלבונים קשים לעיכול, היא יוצרת ויטמינים ונוגדי חמצון חדשים, היא מנטרלת רעלנים במזון והיא יוצרת מגוון חיידקים ידידותיים התורמים לתפקוד מערכת החיסון (בדומה לפרוביוטיקה).
צנצנת בנפח 500 מ"ל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
טוחנים פלפלים במעבד מזון עד לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים מלח ומערבבים.
2
מעבירים את הרוטב לקערת זכוכית או לצנצנת רחבה, מכסים בבד גזה ומניחים לתסיסה באוויר הפתוח.
3
לאחר 4־5 ימים של תסיסה מערבבים ומעבירים לצנצנת זכוכית מעוקרת (שטופה במים רותחים). שומרים בקירור.