מתכון

פלפלים ממולאים בריזוטו ועגבניות

שפים מבשלים בבית: אדי מזרחי מכין פלפלים ממולאים בריזוטו ועגבניות

19,812 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
פלפלים ממולאים צמחוניים של אדי מזרחי. צילום: אדי מזרחי
פלפלים ממולאים צמחוניים של אדי מזרחי. צילום: אדי מזרחי

את הריזוטו מבשלים כמו אורז רגיל ואז מוסיפים לו תערובת עגבניות ותבלינים שנותנת לו מרקם קרמי ועושר טעמים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

מכינים את המילוי

1

מטגנים אורז ב-1 כף שמן זית כדקה או שתיים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות.

2

מטגנים בצל 8-6 דקות מעל להבה בינונית עד שהוא מזהיב. מוסיפים עגבניות ושום ומטגנים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות, מדי פעם מערבבים.

3

מוסיפים מיץ עגבניות, מלח, פלפל שחור, כמון ושמיר, מערבבים ומבשלים 10 דקות מעל להבה נמוכה. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את האורז המבושל, מערבבים וממלאים את הפלפלים עד לגובה של כ-1 ס"מ מהקצה.

מכינים רוטב ומבשלים

4

יוצקים את כל מרכיבי הרוטב לסיר רחב ומערבבים. מבשלים 3-2 דקות. מסדרים את הפלפלים בתוך הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה שעתיים.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות, מעבירים את הסיר (עדיין מכוסה) לתנור וצולים 50 דקות. מסירים את המכסה וצולים 10 דקות נוספות לקבלת מעטה שחום. מגישים לצד טחינה, סלט ירקות קצוץ דק וכוסית עראק.