המנה הזו נולדה לפני 7 שנים במונטיפיורי 7, המסעדה שעמדתי בראשה. מאז המנה עוברת שדרוגים ושינויים כדי שתתאים בכל פעם לזמן ולמקום הנוכחיים. אז היא הוגשה על לאפה לצד סלט שומר, בהמשך במסעדת פארוק היא הוגשה עם לאבנה סלק, ואילו היום אני מגישה אותה בתוך פלפל קטן מתוק לאחר קלייה בתנור פחמים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לצזיקי
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים שמן במחבת ומטגנים שומר וכרשה על אש קטנה עד שהם מזהיבים. מצננים.
2
קוצצים את הדגים דק מאוד עד לקבלת פירורים. מערבבים בקערה את הדגים עם שאר מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
3
ממלאים את הפלפלונים בתערובת המלית (לא דוחסים) ומשהים כשעה עד שהמלית מתקשה מעט.
4
צולים את הפלפלים בג'וספר או בגריל עד שהם משחימים.
5
מערבבים את מרכיבי הצזיקי עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים כף של צזיקי לצלחת הגשה, מניחים פלפלים צלויים ועליהם כפית עגבנייה מגוררת ומעט שמן זית.