מתכון

פנקוטה עיזים עם ביסקוטי ודובדבני אמרנה

יוגורט העיזים מעניק לפנקוטה הזו חמצמצות מרקם קרמי ובעיקר — הרבה יותר אופי מהגרסה המוכרת

מרץ 2025
פנקוטה עיזים עם ביסקוטי פיסטוק ודובדבני אמרנה של דייוויד פרנקל (צילום: אילון פז)
פנקוטה עיזים עם ביסקוטי פיסטוק ודובדבני אמרנה של דייוויד פרנקל (צילום: אילון פז)

מגישים עם ביסקוטי, שיכול לשמש על תקן כפית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפנקוטה:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מכינים את הפנקוטה: מעבירים את היוגורט לקערת ערבוב.

2

חוצים מקל וניל לאורכו ומרוקנים את הגרגרים לסיר. מוסיפים את המקל המרוקן, 2 מיכלים שמנת מתוקה וקליפת לימון מגוררת ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב ומסירים מהכיריים. מסננים לתוך הקערה עם היוגורט ומערבבים.

3

משרים עלי ג’לטין במים קרים למשך כ 2- דקות עד שהם מתרככים.

4

מרתיחים חלב בסיר קטן ומסירים מהכיריים. סוחטים את עלי הג’לטין מהמים, מוסיפים לחלב החם ומערבבים עד שהג’לטין מתמוסס לחלוטין.

5

מסננים את החלב והג’לטין לתוך קערת היוגורט, מערבבים ומניחים לשעה לפחות בטמפ’ החדר עד שהתערובת מצטננת לחלוטין.

6

מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם סוכר כ 3- דקות לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל תערובת היוגורט (חשוב להקפיד שהתערובת תהיה בטמפ’ החדר ולא חמה) עד לקבלת קרם חלק ואוורירי.

7

יוצקים את הפנקוטה לרינגים נמוכים (גובה 2 ס”מ, קוטר 10 ס”מ) או לכוסות הגשה ומניחים במקרר למשך 4 שעות לפחות.

8

מרכיבים את המנה ומגישים: מזלפים על הצלחת מעט סירופ דובדבנים. מניחים את הפנקוטה ומגישים עם 2 ביסקוטי ו-2 דובדבנים.