מגישים עם ביסקוטי, שיכול לשמש על תקן כפית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפנקוטה:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מכינים את הפנקוטה: מעבירים את היוגורט לקערת ערבוב.
2
חוצים מקל וניל לאורכו ומרוקנים את הגרגרים לסיר. מוסיפים את המקל המרוקן, 2 מיכלים שמנת מתוקה וקליפת לימון מגוררת ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב ומסירים מהכיריים. מסננים לתוך הקערה עם היוגורט ומערבבים.
3
משרים עלי ג’לטין במים קרים למשך כ 2- דקות עד שהם מתרככים.
4
מרתיחים חלב בסיר קטן ומסירים מהכיריים. סוחטים את עלי הג’לטין מהמים, מוסיפים לחלב החם ומערבבים עד שהג’לטין מתמוסס לחלוטין.
5
מסננים את החלב והג’לטין לתוך קערת היוגורט, מערבבים ומניחים לשעה לפחות בטמפ’ החדר עד שהתערובת מצטננת לחלוטין.
6
מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם סוכר כ 3- דקות לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל תערובת היוגורט (חשוב להקפיד שהתערובת תהיה בטמפ’ החדר ולא חמה) עד לקבלת קרם חלק ואוורירי.
7
יוצקים את הפנקוטה לרינגים נמוכים (גובה 2 ס”מ, קוטר 10 ס”מ) או לכוסות הגשה ומניחים במקרר למשך 4 שעות לפחות.
8
מרכיבים את המנה ומגישים: מזלפים על הצלחת מעט סירופ דובדבנים. מניחים את הפנקוטה ומגישים עם 2 ביסקוטי ו-2 דובדבנים.