מתכון

פסטה ירוקים

דצמבר 2018
2 דירוגים
פסטה ירוקים של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל
פסטה ירוקים של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל

יש לנו כל כך הרבה ירקות טריים, מעולים ופריכים שכל מה שצריך הוא לחלוט אותם קצרות ולשדך אותם לפסטה טרייה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פסטה

לרוטב

לבצק פסטה

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הפסטה

1

מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מרדדים את הבצק עד לעובי 1/2 ס"מ. חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ועבות ברוחב 2 ס"מ ובאורך 10 ס"מ.

מכינים את הרוטב

2

מחממים שמן זית בסיר על אש בינונית, מוסיפים את כל הירקות החלוטים ומקפיצים קלות. מוסיפים עגבניות שרי, שום, תימין ותבלינים ומטגנים כ־3 דקות. מוסיפים יין לבן וממשיכים לבשל כ־5 דקות.

3

מבשלים את הפפרדלה במים מומלחים כ־4 דקות, מעבירים מיד לסיר הרוטב ומקפיצים קלות. מסירים מהאש ומוסיפים בזיליקום ופטרוזיליה.

4

מעבירים לצלחות הגשה ומגררים מעל גבינת מימולט.