כרובית אחת משמשת פה בשני תפקידים: חצי ממנה מבשלים וטוחנים עם יוגורמה לקרם עשיר וחמצמץ, וחצי אופים לפירורים פריכים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם כרובית ויוגורט
לפירורי כרובית פריכים
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את קרם הכרובית והיוגורט:
1
מבשלים כרובית בסיר עם שפע מים רותחים מומלחים כ־12 דקות לריכוך. מוציאים את פרחי הכרובית מהמים בעזרת כף מחוררת ושומרים את מי הבישול (בתוך הסיר).
2
טוחנים את הכרובית המבושלת עם יוגורמה, שמן זית ו־1/2 כוס ממי הבישול לקרם חלק. אם יש צורך מוסיפים מעט ממי הבישול לדילול. מתבלים בפלפל שחור ובמלח.
מכינים את פירורי הכרובית האפויים:
3
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4
מניחים פירורי כרובית בקערה, מוסיפים תימין, צ'ילי, פלפל שחור, קליפת לימון, שום, שמן זית, אנשובי ופרמזן ומערבבים עד שפירורי הכרובית נעטפים בשמן ובתבלינים. מסדרים את הפירורים בתבנית בשכבה אחת ומעבירים לתנור. אופים 15־20 דקות או עד שהפירורים משחימים והופכים לפריכים.
5
מביאים את מי הכרובית שנותרו בסיר לרתיחה (אם יש צורך מוסיפים מעט מים כך שיספיקו לבישול הפסטה). מוסיפים לסיר את הפסטה, מבשלים לדרגת אל דנטה ומסננים היטב.
6
מערבבים את הפסטה עם קרם הכרובית והיוגורמה, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פירורי כרובית בנדיבות ומגישים.