מתכון

פסטה פיצ'י ללא גלוטן

מרץ 2020
1 דירוגים
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

את הפסטה אני מכינה מקמח עדשים, היא מאוד קלה להכנה

את הבצק לא מעבירים במכונת פסטה אלא מעצבים חופשי בין הידיים לכל צורה שרוצים – עדיף צורות דקות יחסית כדי להבטיח בישול אחד. אם אתם רוצים לתת לפסטה צבע וניחוח מעניינים משרים 5-4 חוטי זעפרן ב-2 כפות מים רותחים ומוסיפים לבצק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים פסטה

1

מעבדים קמח עדשים, ביצים וחלמונים ומלח במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות לקבלת בצק אחיד, גמיש ומבריק. אם הבצק קשה מידי מוסיפים 1 כף שמן זית, אם הוא רך מידי מוסיפים מעט קמח עדשים. יוצרים מהבצק מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה מנוחה במקרר.

2

צובטים מהבצק כדורים בגודל תפוז סיני, ומגלגלים בין הידיים לרצועות דקות באורך של כ-8 ס"מ. מניחים בקופסה ומקמחים בקמח עדשים (כדי שלא יתייבשו).

מבשלים את פסטה

3

מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר גבוה ורחב. זורקים את הפסטה פנימה ומבשלים כ-2 דקות עד שהפסטה צפה על פני המים. מסננים ומגישים מיד עם כל רוטב שתרצו.