מתכון

פסטה עגבניות

אפריל 2019
פסטה עגבניות של שף אילן חפץ. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון־אסיף
פסטה עגבניות של שף אילן חפץ. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון־אסיף

רוצים לפנק את הילדים עם אוכל טעים ובריא בהפסקות בבית הספר? במקום סתם כריך, הכינו לו לאנץ' בוקס עם פסטה מושקעת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפסטה

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

פסטה

1

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מוסיפים מעט שמן זית לפסטה, למניעת הידבקות.

רוטב

2

יוצקים את שמן הזית לסיר גדול. מוסיפים את הבזיליקום ומטגנים על להבה בינונית, עד שהבזיליקום נעשה פריך וקריספי. מוציאים את הבזיליקום ומכניסים את השום.

3

מוסיפים מיד את העגבניות השלמות ומתבלים - מקפידים שלא לשרוף את השום. מביאים את העגבניות לרתיחה תוך ערבוב מתמיד למניעת חריכה. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד 20 דקות.

4

מוסיפים את העגבנית המרוסקות, המלח והסוכר, ומבשלים על אש נמוכה כשעה נוספת, תוך ערבוב תכוף.