מתכון

פסטה עם רצועות פילה ביין אדום ופטריות פורצ'יני

ספטמבר 2019
3 דירוגים
פסטה פפרדלה. צילום: shutterstock
פסטה פפרדלה. צילום: shutterstock

רצועות הפילה הן הקצוות של נתח הפילה, שמהן אי אפשר להכין סטייקים יפים.הן מעולות לפסטות

ההכנה מתחילה בצמצום ציר בקר (אפשר לקנות ציר איכותי מוכן במעדניות ובקצביות).  אבי קורא לרצועות "רצועות סטרוגנוף" והן זולות בכ- 20% מהפילה עצמו. הן מעולות לפסטות, להקפצה מהירה ברוטב אסיאתי או להכנת ביף סטרוגנוף.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

יוצקים ציר עגל ושני סוגי יין לסיר רחב ומביאים לרתיחה. מוסיפים פלפל גרוס ופטריות ומבשלים כ-35 דקות על להבה גבוהה ללא כיסוי עד שהנוזלים מצטמצמים ל-1/8 הכמות והרוטב מסמיך.

2

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה ומסננים.

3

מוסיפים רצועות פילה לסיר עם הרוטב המצומצם ומערבבים כ-2 דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הצורך.

4

מוסיפים את הפסטה המוכנה לרוטב. מערבבים תוך נענוע הסיר כדקה עד שהפסטה נעטפת ברוטב ומגישים.