מתכון

פסטייה במלית גבינות, פירות מיובשים ועשבי תיבול

פברואר 2019
4 דירוגים
פסטייה חגיגית במלית גבינות, פירות מיובשים ועשבי תיבול של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
פסטייה חגיגית במלית גבינות, פירות מיובשים ועשבי תיבול של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

אחת ממנות הדגל של המטבח המרוקאי היא הפסטייה, שאותה נהוג להכין מבשר יונים עם פירות יבשים ואגוזים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל והכרישה עד להתרככות והזהבה עדינה, בערך 15 דקות. מצננים במחבת לטמפרטורת החדר.

2

מעבירים את הגבינות לקערה ומועכים אותן יחד במזלג. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים עשבי תיבול, פירות יבשים ואגוזים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם (זכרו שהגבינות עצמן מלוחות).

3

משמנים תבנית מתפרקת במידה 24 בחמאה מומסת. מניחים את עלי הפילו בעדינות בצורה סיבובית כך ששולי כל עלה יחפפו חלקית את העלה הקודם, לקבלת שוליים בצורה של כוכב. לאחר הנחת כל עלה משמנים במעט חמאה מומסת את העלה והשוליים.

4

מניחים את תערובת הגבינות על העלים ומיישרים היטב. מקפלים מעל את השוליים כך שכל תערובת הגבינה תהיה מכוסה בפילו (אפשר לאפות כך, אך אני מעדיף להפוך לצלחת שטוחה ולהחזיר לתבנית, כך שפני המאפה יהיו ישרים). משמנים היטב בחמאה מומסת את פני המאפה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהמאפה מזהיב היטב ומתייצב.

להגשה

5

פזרים אבקת סוכר ומעט קינמון במסננת. מגישים חם.