מתכון

פפרדלה דג בחמאת לימון

דצמבר 2018
2 דירוגים
פפרדלה דג בחמאת לימון של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן
פפרדלה דג בחמאת לימון של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן

שף מושיקו גמליאלי ממסעדת אנה הירושלמית מכין מנת פסטה קלילה עם טעמים מרעננים של לימון ודג

אפשר ומומלץ להחליף את הפפרדלה היבשה בפסטה טרייה ולחתוך אותה לאורך לרצועות בעובי 3־4 ס"מ.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם שמן זית או חמאה, ומטגנים את פילה הדג על הצד עם העור. כאשר הוא מוכן, מכניסים את המחבת לתנור בטמפ' כדי לשמור על חום הבישול.

פפרדלה דג בחמאת לימון של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן

2

מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים עד ריכוך. במקביל, מכינים את הרוטב.

3

מחממים מחבת על האש, מוסיפים חמאה ומאדים בה את השום. מוסיפים מיץ לימון ויין לבן. כשהאלכוהול מתנדף (אחרת הטעם יהיה מריר) מוסיפים מי בישול (מהפסטה) ויוצרים אמולסיה. אפשר לזרוק למחבת גם כמה עלי תרד ולאדות אותם עד לריכוך (לא חובה).

פפרדלה דג בחמאת לימון של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן

4

ברגע שהפסטה מוכנה, מעבירים אותה מיד למחבת ומערבבים. מעבירים את הפסטה לצלחת הגשה, מגרדים פרמזן מעל ומניחים בעדינות את פילה הדג על הפסטה.

פפרדלה דג בחמאת לימון של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן