אפשר ומומלץ להחליף את הפפרדלה היבשה בפסטה טרייה ולחתוך אותה לאורך לרצועות בעובי 3־4 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת עם שמן זית או חמאה, ומטגנים את פילה הדג על הצד עם העור. כאשר הוא מוכן, מכניסים את המחבת לתנור בטמפ' כדי לשמור על חום הבישול.
2
מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים עד ריכוך. במקביל, מכינים את הרוטב.
3
מחממים מחבת על האש, מוסיפים חמאה ומאדים בה את השום. מוסיפים מיץ לימון ויין לבן. כשהאלכוהול מתנדף (אחרת הטעם יהיה מריר) מוסיפים מי בישול (מהפסטה) ויוצרים אמולסיה. אפשר לזרוק למחבת גם כמה עלי תרד ולאדות אותם עד לריכוך (לא חובה).
4
ברגע שהפסטה מוכנה, מעבירים אותה מיד למחבת ומערבבים. מעבירים את הפסטה לצלחת הגשה, מגרדים פרמזן מעל ומניחים בעדינות את פילה הדג על הפסטה. מוסיפים מעל הכל גרידת לימון ומגישים.