מתכון

פפרדלה טבעונית בשום ופרמזן

1 דירוגים
פפרדלה טבעונית של רביבה אפל ז"ל. צילום: רוני כנעני
פפרדלה טבעונית של רביבה אפל ז"ל. צילום: רוני כנעני

במתכון הזה מכינים את הכל בבית מאפס - וזה ממש משתלם: פסטה טרייה, פרמזן ביתי וקונפי שום

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לצבק פסטה

לקונפי שום

לרוטב

לפרמזן טבעוני

לצבק פסטה

לקונפי שום

לרוטב

לפרמזן טבעוני

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים קמח ומלח במיקסר עם וו לישה כ־10 דקות. מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. מדי פעם צריך לעצור את פעולת המיקסר ולאסוף ביד את התערובת שמתפזרת לצדדי הקערה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה. מרדדים את הבצק במכונת פסטה ביתית עד לעובי של 1 מ"מ. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 2 ס"מ. מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הפסטה כ־2 דקות עד שהיא אל דנטה.  Ž

מכינים קונפי שום

2

מניחים בצלים ושום בסיר עמוק, יוצקים שמן זית ומבשלים על אש קטנה מאוד עד שהם מתרככים והשמן סופג את כל הטעמים.

מכינים את הפרמזן הטבעוני

3

מכינים את הפרמזן הטבעוני: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה במרקם משחתי.

4

מעבירים כמה כפות מהשמן למחבת ומוסיפים מעט פלפל שאטה טחון. שומרים שהשמן לא ירתח, מוסיפים את הפסטה למחבת ומתבלים במלח, פלפל ופטרוזיליה. מפזרים שקדים ומסירים מהאש. מעבירים את הפסטה לצלחת הגשה ומפזרים עלי רוקט טריים. מזלפים שמן זית ומפזרים מעל פרמזן טבעוני.