מתכון

פפרדלה שמן זית ולבן קיש

לבן קיש הוא מעין אבן של יוגורט מיובש. טעמו מרוכז ודומיננטי מאוד - חמצמץ ומלוח. גרדו אותו על המנה, ממש כמו פרמזן

1,844 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פפרדלה שמן זית ולבן קיש של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל; כלים: סטודיו NOW POTTERY
פפרדלה שמן זית ולבן קיש של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל; כלים: סטודיו NOW POTTERY

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק הפסטה

להרכבת המנה

אופן ההכנה

1

מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מרדדים את הבצק עד לעובי 1/2 ס"מ. חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ועבות ברוחב 2 ס"מ ובאורך 10 ס"מ. מבשלים את הפסטה במים מומלחים רותחים כ־4 דקות עד שהיא אל דנטה. שומרים את מי הבישול.

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות שום ועלי זעתר. מוסיפים את הפסטה עם מעט ממי הבישול. משהים את הפסטה במחבת כחצי דקה לספיגת טעמים. מעבירים לצלחות הגשה ומגררים מעט לבן קיש על כל מנה.