מתכון

פפרדלה שמן זית ולבן קיש

דצמבר 2018
2 דירוגים
פפרדלה שמן זית ולבן קיש של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל
פפרדלה שמן זית ולבן קיש של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל

לבן קיש הוא מעין אבן של יוגורט מיובש. טעמו מרוכז ודומיננטי מאוד - חמצמץ ומלוח. גרדו אותו על המנה, ממש כמו פרמזן

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק הפסטה

להרכבת המנה

לבצק הפסטה

להרכבת המנה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מרדדים את הבצק עד לעובי 1/2 ס"מ. חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ועבות ברוחב 2 ס"מ ובאורך 10 ס"מ. מבשלים את הפסטה במים מומלחים רותחים כ־4 דקות עד שהיא אל דנטה. שומרים את מי הבישול.

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות שום ועלי זעתר. מוסיפים את הפסטה עם מעט ממי הבישול. משהים את הפסטה במחבת כחצי דקה לספיגת טעמים. מעבירים לצלחות הגשה ומגררים מעט לבן קיש על כל מנה.