מתכון

פקאנים מצופים בסוכר, קינמון וצ’ילי

יולי 2017
פקאנים מצופים בסוכר, קינמון וצ’ילי. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פקאנים מצופים בסוכר, קינמון וצ’ילי. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מתכון לפקאנים מסוכרים עם מגוון של שימושים - סלטים, עוגות, קפה קר גרוס או אפילו נשנוש שמתחשק משהו מתוק וטעים.

אני קוראת למתכון כזה “מתכון סכנת נפשות” כי אחרי שטועמים אגוז אחד אי אפשר להפסיק. אפשר להכין תערובת מכמה סוגי אגוזים ולארוז אותם בצנצנות תבלינים ריקות ששמרתם להזדמנות מהסוג הזה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים בקערה שני סוגי סוכר עם קקאו ותבלינים. שומרים בצד רבע מהתערובת.

3

טורפים ידנית חלבון עם מים בקערה שנייה עד לקבלת אמולסיה. מוסיפים אגוזי פקאן ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי בתערובת החלבון.

4

מוסיפים את תערובת התבלינים ומערבבים היטב לציפוי מלא. מוסיפים את תערובת התבלינים ששמרנו בצד ו”מקפיצים” בה בעדינות את אגוזי הפקאן.

5

מעבירים את האגוזים המצופים לתבנית ומסדרים בשכבה אחת.

6

אופים כ-30 דקות עד שצבע הציפוי מעמיק והופך לחום כהה. מערבבים מדי פעם.

7

מצננים ומפרידים את האגוזים שנדבקו. מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים עד חודש הרחק מלחות.