מתכון

פקיילה דג

נובמבר 2019
1 דירוגים
פקיילה דג של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
פקיילה דג של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

פקיילה הוא תבשיל תוניסאי המבוסס על תמצית מרוכזת מאוד של עלי תרד או עלי מנגולד המטוגנים ממושכות

מאותה תמצית הכנתי תבשיל שונה, עם דג ולא עם בשר בקר, על בסיס ציר עוף ותיבול אניסי. את התמצית אפשר לקנות במעדניות מתמחות או להכין בבית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתמצית פקיילה

לתבשיל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב עלי מנגולד ומייבשים היטב. קורעים אותם עם הידיים ומניחים בסיר רחב. יוצקים שמן בנדיבות כד שיכסה לגמרי את העלים. מדליקים להבה קטנה ומטגנים בעדינות כ־45 דקות או עד שהמנגולד משחים לחלוטין. חשוב מדי פעם לערבב עם כף עץ. מסננים מהשמן ושומרים בצנצנת במקרר.

2

מניחים סיר רחב ושטוח על להבה גבוהה. יוצקים ציר עוף ומוסיפים 2 כפות מתמצית הפקיילה, שום, עלי מנגולד, מלח, פלפל לבן, כוכבי אניס ונענע מיובשת. מערבבים קלות ומבשלים עד שעלי המנגולד הטריים מתרככים ומאבדים מנפחם

3

במקביל בוזקים על בשר הדג מעט מלח ויוצקים מיץ לימון. משהים כ־5 דקות. מניחים בסיר את הפילטים של הדג עם העור כלפי מעלה, מפזרים עלי נענע ומכסים. מנמיכים להבה ומבשלים 8 דקות.