מתכון

פרגית בגריל עם טורטליני תפו"א של חמודי עוקלה

ספטמבר 2016
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

"איטליאנו דה לה קוסטה" (איטלקי מהחוף) החדשה של השף חמודי עוקלה היא המסעדה הראשונה בה הוא עומד לבדו בראש המטבח. עד פתיחתה עוקלה היה השף התפעולי של מסעדת "מגדלנה" ואף הספיק לככב באחת העונות של "משחקי השף". במסעדה החיפאית הסועדים יכולים לבחור אם להתבונן אל הים, שניבט במלוא יופיו מכל חלון, או להסתכל על האקשן במטבח הפתוח, שבמרכזו טאבון לוהט. כפי שמרמז שמה של המסעדה, האוכל שיוצא מהמטבח מתבסס על דרום איטליה, שחומרי הגלם שלה והגישה אליהם מזכירים לעוקלה את המטבח הגלילי, שעליו גדל ובו התמחה. חלק מן המנות, לדוגמה פיצה סינייה טלה או שרימפס בפסטו פיסטוקים, הן כבר ממש שילוב בין שני המטבחים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפרגית:

לבצק טורטליני:

למלית:

לגזרים:

לרוטב:

לפרגית:

לבצק טורטליני:

למלית:

לגזרים:

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

משרים נתחי פרגיות במרינדה:

1

 שמים פרגיות בקערה. מוסיפים שמן זית, תימין, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים למקרר לשעתיים.

מכינים את הטורטליני:

2

 לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד לקבלת פירורי בצק. מהדקים מעט את פירורי הבצק עד שהם מתאחדים לבצק ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעתיים (ועד לילה).

3

בינתיים מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מי מלח כ-40 דקות עד לריכוך. מסננים ומצננים מעט. מעבירים לקערה.

4

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מטגנים בצל 3-2 דקות להזהבה ומצננים. מוסיפים לקערה יחד עם שאר חומרי המלית ומועכים לפירה מעט גס.

5

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ במכונת פסטה וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. במרכז כל עיגול מניחים 1/2 כפית מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים היטב. מחברים את שני הקצוות יחד.

6

מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח, מוסיפים את הטורטליני ומבשלים 3 דקות עד שהם צפים. מסננים.

צולים את הגזרים והפרגיות: 

7

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

8

מערבבים את הגזרים עם שמן, שום, תימין, בלסמי ודבש בקערה. מעבירים לתבנית.

9

צולים את הגזרים 20 דקות להזהבה.

מכינים את הרוטב:

10

 מביאים לרתיחה ציר עוף בסיר שטוח ורחב. מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים 5-4 דקות להסמכה. מוסיפים חמאה, מלח, פלפל ותימין ומערבבים עד שהחמאה נטמעת. מוסיפים אפונה, אספרגוס ואת הטורטליני ומערבבים. מבשלים 2 דקות עד שהכל עטוף ברוטב.

11

מחממים גריל או מחבת פסים וצולים את הפרגיות 4 דקות מכל צד עד להשחמה

מרכיבים את המנה ומגישים

12

: מסדרים נתחי פרגיות בצלחות הגשה ועל כל אחד שמים 4-3 טורטליני עם הרוטב והירקות. מוסיפים 2 גזרים צלויים ומגישים.